Parykken imod æblet

By | 22. februar 2016

Donald Trump er sur. Det er han ofte. Typisk er det dog minoriteter, islam eller selveste paven, det går ud over. Denne gang har han dog valgt at tage kampen op imod en sand gigant. Verdens største firma og en sand institution i USA er blevet ofre for manden med verdens dårligste toupés vrede. Det er nok primært manden indenunder, der er sur, men jeg forestiller mig heller ikke, at toupeen har det helt godt med situationen. Det ville jeg heller ikke have, hvis jeg så sådan ud.

Nå, men Donald Trump er sur på Apple. Det er han i bund og grund, fordi iPhones er temmelig grundigt krypterede. Så grundigt, at ikke engang Apple uden videre kan tilgå privat information på iPhones.

Det kræver FBI lige nu, at Apple skal kunne. Baggrunden er en den massakre i San Bernadino, der fandt sted 2. december sidste år. Angrebet blev udført af en muslimsk ægtepar, og det betyder jo som bekendt (i følge Trump), at alle muslimer er potentielle terrorister.

Den ene terrorist havde en iPhone, som FBI ikke kan få hul på. De mener, den indeholder vigtige oplysninger, der potentielt kan give information om terroristceller og deslige.

Apple kan heller ikke få hul på den. De har med vilje ikke udviklet teknologien til det, for som Apples CEO Tim Cook siger, vil en sådan teknologi gøre livet meget lettere for hackere fremover. Desuden er det ikke en nem opgave.

Denne forklaring er dog ikke tilfredsstillende for hverken FBI eller Donald Trump. Imens FBI og Apple tager krigen i retten ved en retssag, der starter 26. februar, er Donald Trump endnu engang hoppet til tasterne og har påbegyndt endnu en Twitter-krig. Det er han efterhånden ret kendt for at gøre, og både Cher (hun har grimme plastikoperationer), Bette Midler (hun synger dårligt) og Seth Meyers (han stammer) har fået både toupé og mands vrede at føle.

Donald Trump opfordrer i et tweet (fra sin iPhone, no less) til at boykotte Apple til de udleverer de data, som de ifølge Tim Cook slet ikke har adgang til. Derudover findes der omkring en milliard apparater, der kører med Apples iOS-styresystem, så det virker en kende optimistisk at tro, at man kan få en mærkbar del af disse apparaters ejere til at gå ud at investere i Samsung-produkter, som denne frisørens værste mareridt truer med at gøre.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”da”><p lang=”en” dir=”ltr”>Boycott all Apple products  until such time as Apple gives cellphone info to authorities regarding radical Islamic terrorist couple from Cal</p>&mdash; Donald J. Trump (@realDonaldTrump) <a href=”https://twitter.com/realDonaldTrump/status/700796528844103680″>19. februar 2016</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Finansielle eksperter spår, at Apple kommer til at tabe denne kamp. Ikke fordi Donald Trump er sur, men fordi de først og fremmest er et forbrugerfirma, der tidligere har rettet sig efter opinionen hos deres kunder. Og kundernes sympati ligger i høj grad hos FBI’s sag. Det skyldes primært, at ingen tager sig af en død terrorists privatliv. Og det kan da også være bedøvende ligegyldigt, men som så mange gange før mangler folkemængden perspektiv og indsigt. Det handler ikke om en massemorders private data, men om forbrugeren som helheds private data. Og den er i fare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *