Droner ringer fremtiden ind

By | 4. februar 2016

Vi mennesker er dovne af natur. Og ud af dovenskab springer innovation og nye ideer. Ville det for eksempel ikke være fedt, hvis man kunne opfinde en maskine, der kunne gøre alle de kedelige ting for os? Hente øl i køleskabet, gå tur med hunden, finde fjernbetjeningen, hente avisen, gøre rent?

Det sidste har været aktuelt i nogle år efterhånden, og en Roomba er nu ikke længere et særsyn. En Roomba er en slags støvsugerdrone, som du ikke selv styrer. Det kommer altså forprogrammeret med software så den selv kan finde ud af at støvsuge hele dit gulv. Det kræver så lige, at man har ryddet op først, og det skal der (i hvert fald hjemme hos mig) noget mere avancerede droner til at gøre.

Det nyeste og mest trendy lige nu er fjernstyrede, flyvende droner. De kan eksempelvis bruges til at optage film, som man før i tiden skulle bruge en helikopter og en rigtig god zoomlinse til. Med en drone kan man komme meget tættere på, og hvis man for eksempel gerne vil sælge sit hus, kan det være en rigtig god idé med en droneoptagelse af huset. Det giver et unikt overblik.

I mediebranchen er droneoptagelser også, af mangel på et bedre udtryk, det nye sort. Folk med gode dronekameraer og de nødvendige tilladelser bliver ikke arbejdsløse foreløbigt. Optagelserne bliver brugt til alt fra rød løber-arrangementer til dokumentarfilm. De støjsvage og ikke-invasive droner er især gode til dyreoptagelser. Det tillader fotografen at komme helt tæt på dyrene, selv i svært tilgængelige omgivelser.

Amazon har allerede en helt konkret plan liggende for levering af pakker med drone. Den hedder Prime Air, og lover at levere dine pakker på under 30 minutter fra du klikker bestil til pakken bliver sat udenfor din dør. Planen kan ikke fuldt ud realiseres endnu, da mange lande inklusiv USA har en forholdsvist rigid lovgivning i forhold til droneflyvning. Dette bliver bestemt ikke gjort nemmere af den megen diskussion om bombedroner, der i øjeblikket kører i USA.

Hvad mon det næste bliver indenfor droneudvikling? Husdroner, der kan ordne dagligdags gøremål for os? Handle ind, hente en is i kiosken, hente børnene fra skole?

Det kan man nok ikke overtale denne drone til, men man kan da få nogle fede billeder og en virkelig sjov dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *